Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Minilex
60 vastausta
Soita lakimiehelle - 0600 12 450
kunnianloukkauksesta puhutaan rikoslaissa, luvussa 24, 9 §, jonka mukaan kunnianloukkaus on tapahtunut, jos joku levittää toisesta henkilöstä väärää tietoa tai vihjailua, joka voi aiheuttaa vahinkoa tai kärsimystä kohteelle, tai halventaa häntä muiden silmissä. Kunnianloukkaus eroaa yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä siten, että kunnianloukkauksessa levitetty tieto ei pidä paikkaansa.
Valheellisen tiedon tai vihjauksen esittäminen on rangaistavaa huolimatta siitä, miten sen esittäminen tapahtuu. Tieto tai vihjaus voi olla suullinen tai kirjallinen tai se voi esimerkiksi sisältyä kuvaan. Se voidaan myös esittää netissä, sähköpostissa tai sosiaalisen median palvelussa muun kuin tekijän tietoon. Sanonnalla "halventaa" on tarkoitettu kuvata kaikkia mahdollisia tekotapoja, joilla loukataan toisen kunniaa.
Kunnianloukkaussäännös koskee sekä pieneen piiriin rajoittuvia, yksityisluontoisia tekoja että julkisia kunnianloukkauksia. Julkisista kunnianloukkauksista osa tulee tosin tuomittavaksi törkeinä kunnianloukkausrikoksina. Rangaistuksena kunnianloukkauksesta voidaan tuomita sakkoon.
Tilanteessasi on luultavasti kyseessä kunnianloukkaus, sillä tapauksessa on levitetty valheellista tietoa.
Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltakin osin muuttua. Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita 0600 12 450.
Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.