Haluaisin tietää mitä poliisi tekee konkreettisesti jos joku henkilö uhkailee tappaa jonkun toisen ja todisteena olisi vain minun sanat?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Rikoslaissa säädetään laittomasta uhkauksesta. Laittomaan uhkaukseen syyllistyy se, joka nostaa aseen toista vastaan tai muulla tavoin uhkaa toista rikoksella sellaisissa olosuhteissa, että uhatulla on perusteltu syy omasta tai toisen puolesta pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa. Laittomasta uhkauksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Laiton uhkaus on asianomistajarikos. Se tarkoittaa sitä, että syyttäjä nostaa siitä syytteen vain, jos asianomistaja on ilmoittanut sen syytteeseen pantavaksi. Jotta poliisi siis voisi tehdä asian eteen jotain, tulee sinun tehdä ilmoitus poliisille uhkauksesta. Poliisi ottaa tapauksen tutkittavakseen, jolloin tietenkin olisi hyvä, jos uhkauksesta olisi jonkinlaisia todisteita tai todistajia. Laiton uhkaus kuitenkin tutkitaan ja uhkailijaa voidaan siitä oikeudessa syyttää, mikäli niin haluat.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »