hei, asiani koskee erittäin vanha rikos kavallus ja väärennys vuodelta 2011 ja mä unohdin koko tän jutun koska se on ollut monta vuotta vanha ja sain nyt 15.2.2016 haastemieheltä asiakirjani ja tuomioistuin päivä on 15.3.2016 ja asiakirjassa saan 9 kuukautta ehdotonta vankeutta ihmettelen vaan että se on erittäin vanha juttu enkä ees muistaa enää sitä mix se on nyt otettu esille ja mitä mun pitää tehää jos en haluaa vankilaan mikä neuvox ?? . t: wafa

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

usein rikosasia käsitellään tuomioistuimessa vasta muutama vuosi itse tapahtuman jälkeen. Poliisilla ja syyttäjällä voi olla niin paljon kiirettä, etteivät he ehdi valmistella asiaa aiemmin.

Haasteessa mainittu 9 kk ehdotonta vankeutta on vain syyttäjän vaatimus. Tuomioistuin voi arvioida asian eri tavalla ja antaa erilaisen tuomion. Yleensä 9 kuukauden vankeusrangaistus on ehdollinen. Sen pituisesta rangaistuksesta joutuu vankilaan oikeastaan vain, jos on aiemminkin tehnyt rikoksia. Tuomioistuin voi hyvinkin tuomita ehdollista vankeutta. Enempää en osaa sanoa, kun en tunne tapauksen yksityiskohtia.

Oikeudenkäyntiä varten kannattaa hankkia avustaja, joka puolustaa sinua syyttäjän vaatimuksia vastaan. Avustajan saa helpoimmin oikeusaputoimistosta. Oikeusaputoimisto auttaa henkilöä, jonka tulot eivät ole kovin suuret. Esimerkiksi yksin asuva henkilö, jonka käyttövara on alle 1300 euroa kuukaudessa, saa ainakin jonkin verran oikeusapua. (Käyttövara on suurin piirtein tulojen määrä, josta vähennetään verot ja asumismenot.) Jos ei saa oikeusapua, kannattaa avustajaksi palkata asianajaja. Mutta aluksi on hyvä kysyä oikeusaputoimistosta, saako oikeusapua.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »