Hei,
sain kyseiseltä firmalta 600e laskun, jonka maksettua asiaa ei viedä eteenpäin eli kyseessä on yhden elokuvan lataus ja samalla tapahtunut jako bittorrentissa. Ilmeisesti kirjeessä mainittuun aikaan 14v poikani ja hänen ystävänsä ovat saattaneet kyseisen leffan ladata, mutta eivät tietenkään myönnä:)
Mitä pitäisi tehdä? Käsittääkseni nettiyhteyden omistaja ei ole suoraan vastuussa vaan lataaja, mutta omaa lastani en ikinä moiseen myllytykseen päästä mukaan. Maksanko siis kiltisti vai odotanko tuleeko haastetta. Voinko myös maksaa kyseisen summan vasta silloin, jos joku haaste tms. sellainen tulee, koska toisessa kirjeessä ei ollut eräpäivää?
Paljon on neuvoja netissä,että ei kannata olla yhteydessä kyseiseen kirjeen lähettäjään, enkä oikeen uskallakaan. Kiitoksia avusta jo etukäteen.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Korvauksen voi yleensä maksaa vielä ennen käräjille joutumista. Kirjeisiin voi toki pienellä haasteen riskillä olla vastaamatta, mutta hieman turvallisempi vaihtoehto on neuvotteluiden käyminen yhtiön kanssa, jolla korvaussummaa voidaan pyrkiä kohtuullistamaan. 600 euroa yhdestä elokuvasta vaikuttaa melkoisen kohtuuttomalta, ottaen huomioon markkinaoikeuden aikaisemmassa tapauksessa määräämän 150 euron korvaussumman. Neuvotteluissa kannattaa käyttää apuna esimerkiksi lakimiestä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »