Auto ajoi illalla päälleni Tampereen Armonkalliolla (kääntyessään vasemmalle, oli väistämisvelvollinen). Olin polkypuörällä. Jäin makaamaan tielle tajuttomana, auto poistui paikalta, eikä muita ihmisiä ollut lähitienoolla. Tultuani tajuihini tuli hetken kuluttua paikalle kävelijä, nosti pyöräni sivuun ja minut myös. Soitin 112, johon kerroin mm etten tiedä auton rekisterinumeroa. Kävelijä sanoi puhelun aikana, että hänen pitää mennä ja pärjäänkö, johon vastasin (olin shokissa ja vähän sekava) että apua on tulossa. Paikalla ei ollut muita. Monen päivän päästä selvisi, että autoilija oli ollut tuo myöhemmin paikalle tullut nainen. Poliisin mukaan liikennepako poistuu, koska kuljettaja oli tullut myöhemmin käymään. Onko todella näin? Syyksi autoilija kertoi shokin ja parkkipaikan etsimisen.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Liikennepakoon syyllistyy rikoslain 23 luvun 11 §:n mukaan silloin, "jos moottorikäyttöisen ajoneuvon tai raitiovaunun kuljettaja liikenneonnettomuuteen osallisena laiminlyö velvollisuutensa heti pysäyttää ja kykynsä mukaan avustaa vahingoittuneita". Jos sanamuotoa tulkitsee tiukasti, pitäisi pysähtyä heti onnettomuuspaikalla parkkipaikkaa etsimättä. Ilmeisesti lain esitöissä ei täsmennetä, miten joustava ilmaus "heti" on.
Koska poliisit kuitenkin tulkitsevat lakia noin, voisi asiasta ehkä tehdä hallintokantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle tai valtioneuvoston oikeuskanslerille, joka voisi sitten antaa kantansa siihen, miten lakia pitää tulkita asiassa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »