Hei. Haluaisin kysyä mitä voimme tehdä. Kyse on aviomieheni ex-vaimosta, jonka kanssa olemme joutuneet siirtymään viime syksynä sähköpostiviestittelyyn(heillä yhteinen lapsi) johtuen jatkuvasta puhelinhäiriköinnistä. Ennen ollut viikko/viikko asuminen lapsella ja johtuen exän huumetuomiosta ja tutkintavankeudesta (5kk), on poika siirretty asumaan täysin meille. Sähköposteja on vaihdettu puolen vuoden aikana 360kpl, jossa siis toki on miehenikin vastaukset. Vastauksia on ehkä 1/6 viesteistä, ne ovat olleet aina asiallisia ja useampaan kertaan ollaan kehoitettu naista jättämään meidät rauhaan. Viestit silti vain jatkuvat herjaavina, muka lapseen liittyvinä, jossa miestäni haukutaan jatkuvasti. Vaikka emme enää vastaa kuin lapseen liittyviin akuutteihin asioihin. Mitä voimme tehdä?

1 vastaus


756 vastausta

Hei,

Rikoslain 24 luvun 1a §:n mukaan viestintärauhan rikkomisesta tuomitaan henkilö, joka häirintätarkoituksessa lähettää viestejä tai soittaa toiselle siten, että teko on omiaan aiheuttamaan tälle huomattavaa häiriötä tai haittaa. Kun tilanteessanne sähköpostiviestit aiheuttavat aviomiehellesi huomattavaa häiriötä ja haittaa, sähköpostiviesteillä ei ole asiallista perustetta sekä huomioiden myös viestien lukumäärän, voitaisiin aviomiehesi ex-puolison toimintaa pitää viestintärauhan rikkomisena.

Lähestymiskieltoa koskevan lain 2 §:n mukaan lähestymiskielto voidaan määrätä, jos on perusteltu aihe olettaa, että henkilö, jota vastaan kieltoa pyydetään, tulisi tekemään itsensä uhatuksi tuntevan henkilön rauhaan kohdistuvan rikoksen tai muulla tavoin vakavasti häiritsemään tätä. Kiellon määräämisen edellytysten arvioinnissa otetaan myös huomioon osallisten henkilöiden olosuhteet, jo tapahtuneen rikoksen tai häirinnän laatu ja toistuvuus sekä todennäköisyys, että henkilö, jota vastaan kieltoa pyydetään, jatkaisi häirintää tai tekisi itsensä uhatuksi tuntevaan henkilöön kohdistuvan rikoksen. Tilanteessanne toistuvat sähköpostiviestit ja niitä edeltänyt jatkuva puhelinhäiriköinti osoittavat häirinnän toistuvuutta ja jatkuvuutta. Ex-puoliso ei ole myöskään kehotuksista huolimatta lopettanut hiriköintiä sähköpostitse ja kun voidaan pitää myös todennäköisenä, että hän jatkaa häiriköintiä, voi aviomiehesi olla oikeutettu hakemaan lähestymiskieltoa häntä vastaan. Kun myönnetään perusmuotoinen lähestymiskielto, lähestymiskieltoon määrätty henkilö ei saa tavata suojattavaa henkilöä eikä muuten ottaa häneen yhteyttä tai sitä yrittää. Aviomiehesi voi hakea lähestymiskieltoa joko poliisilta tai suoraan käräjäoikeudelta. Kieltoa voi hakea joko suullisesti tai kirjallisesti. Käräjäoikeus ratkaisee lähestymiskieltoa koskevan asian.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]