Tyttäreltäni takavarikoitiin puhelimen ainoastaan sentakia, koska yksi poika väittää työn lähettäneen hänelle kymmeniä uhkaavia viestejä. muita todisteita ei ole, että se olisi hän. Nyt poliisi ei edes osaa vastata, milloin puhelin palautetaan. Heillä on niin kova kiire. Miksi minun tyttären pitää kärsiä heidän kiireen takia. Eikö se ollut liian kova keino?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,
Kiitos yhteydenotostanne.

Lain mukaan esine voidaan takavarikoida, jos on syytä olettaa, että se voi olla todisteena rikosasiassa.
Vaikka pääsääntöisesti tuomioistuimen on päätettävä takavarikosta, voi poliisi omatoimisesti takavarikoida esineen, jos se on laillisin oikeuksin ottanut kiinni rikoksesta epäillyn tai toimittanut laillisen pidättämisen, vangitsemisen tai kotietsinnän tai henkilön tarkastuksen tai katsastuksen, jossa poliisi sellaisen esineen löytää. Myös silloin, kun olosuhteet vaativat kiireellistä toimintaa, eikä määräystä voida heti saada, poliisilla on oikeus takavarikoida sellainen esine.

Jos siis tytärtänne epäillään uhkaavien viestien lähettämisestä, on puhelin mahdollista todistusaineistoa, ja jos poliisilla on ollut tuomioistuimen määräys tai jokin edellä mainituista olosuhteista oikeuttaen poliisin omatoimisesti takavarikoimaan puhelimen, näin ollen ollut oikeus takavarikoida se.

Takavarikko on kumottava niin pian kuin se tarkoitus on saavutettu, jota varten toimenpiteeseen on ryhdytty. Kuitenkin viimeistään kuuden viikon päästä siitä, kun takavarikko tapahtui, se raukeaa, jos syytettä ei panna vireille.
Jos syyte pannaan vireille, tuomioistuimen on esineen omistajan vaatimuksesta harkittava ja annettava päätös siitä, onko takavarikko edelleen voimassa, kun se käsittelee syytettä. Tästä päätöksestä voidaan myös erikseen valittaa.

Voitte kysyä lisää lakimieheltä esimerkiksi lakipuhelimen kautta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »