Haluaisin tietää miten toimia kun olen vastaajana oikeudessa ja syyttäjällä on virheellisiä tietoa asuntokaupan hinnassa ja pankkivelkojen määrässä. On kysymys suurista eroavaisuuksista. Minulla on kauppakirja jossa on 67000 e myyntihinta ja syyttäjällä on haastehakemuksessa 90000 e kauppasumma. Myös pankkivelkojen määrä on minulla on papereissa 43000 e ja syyttäjän haastehakemuksessa 69000 e. On kysymys yhdestä ja samasta asunto-osakkeesta koska en ole omistanut kuin tämän yhden osakkeen. Miten
toimia ja otanko yhteyttä syyttäjään vai lähetänkö oikeat tiedot käräjäoikeuteen ennen käsittelyä?

1 vastaus


Minilex

49 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Prosessi tuomioistuimessa alkaa haastehakemuksella. Tämän jälkeen haaste annetaan vastaajalle tiedoksi ja vastaajalle annetaan mahdollisuus vastata haasteeseen. Vastauksessa vastaajan tulisi ilmoittaa kantansa eli myöntääkö vai vastustaako haastetta. Mikäli haastetta vastustetaan vastaajan tulisi esittää perusteet vastustamiselle. Lisäksi vastauksessa tulisi ilmoittaa ne todisteet, joita aikoo vastauksensa tueksi esittää.
Asia voi edetä suulliseen tai kirjalliseen valmisteluun. Myös tässä vaiheessa kirjallisia todisteita voidaan esittää tuomioistuimelle. ¬¬Myös pääkäsittelyssä on mahdollista esittää todisteita, mutta pääsääntönä on, että kirjalliset todisteet tulisi toimittaa ennen pääkäsittely tuomioistuimelle, jotta myös vastapuoli ehtii niihin tutustua. Lain mukaan asianosaisen on viipymättä saatettava tuomioistuimen tietoon todiste, jota hän ei ole aikaisemmin ilmoittanut mutta jonka hän tahtoo esittää pääkäsittelyssä. Lisäksi asianosaisen on ilmoitettava, mitä hän haluaa kyseisellä todisteella näyttää toteen. Presumptio rikosjutuissa kuitenkin on, että asianosaisilla on pitkälle menevä oikeus esittää omaa näyttöä. Kysymyksessä on mitä ilmeisimmin rikosasia, jos osapuolena on syyttäjä.
Kirjalliset todisteet tulisi siis mahdollisimman toimittaa tuomioistuimelle, ei syyttäjälle. Todisteiden yhteydessä tulisi ilmoittaa mitä todisteilla haluaa näyttää.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]