Sain nimelläni olevan postikortin postilaatikkoomme eilen.Tämä oli naapurilta,joka on jo aiemmin nimitellyt yhteiskunnan elätiksi ym.Nyt korttiin laitettu sopimattomia nimittelyjä eli jatkoa aiempiin sanomisiin.Onko postilaatikkoon laitettuna kortti ,sopimattomilla teksteillä ,kotirauhan rikkomista,kunnian loukkausta.Mitä pitäisi tehdä?Tämähän tulee jatkumaan.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

jos henkilöä nimitellään toistuvasti ja valheellisesti, postikortissa ja suullisesti, asiassa on kyllä kyse kunnianloukkauksesta. Etenkin kun nimittely on jatkuvaa, se on omiaan aiheuttamaan kärsimystä (mitä laki edellyttää).

Sen sijaan kotirauhan rikkomisesta ei ole kyse. Lain mukaan se tapahtuu lähinnä tunkeutumalla tai metelöimällä, ei viestejä lähettämällä. Viestien lähettäminen tosin voi olla rikollista viestintärauhan rikkomista (rikoslain 24 luvun 1a §). Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ole käsillä viestintärauhan rikkominen, koska postikortteja on lähetetty vain yksi: Rikollisen viestittelyn tulee lain mukaan olla toistuvaa.

Voitte siis tehdä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta (rikoslain 24 luvun 9 §). Samalla voitte vaatia vahingonkorvausta kärsimyksestä. Käytännössä on mahdollista, että poliisi tai syyttäjä pitää asiaa vähäisenä, mutta voitte toki yrittää.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »