Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Minilex
31 vastausta
Soita lakimiehelle - 0600 12 450
Suomen lainsäädännön mukaan rikostuomio, kuten rattijuopumus tai huumeiden käyttö, voi vaikuttaa vartijan työtehtäviin ja turvallisuusalan elinkeinolupaan. On tärkeää ymmärtää, miten tällainen tuomio voi vaikuttaa työhösi vartijana.
Sinulla on oikeus kertoa tuomiosta itse työnantajallesi. Tämä voi olla suositeltavaa, sillä se osoittaa avoimuutta ja vastuullisuutta.
Yleensä rikostuomioista ei kuitenkaan automaattisesti ilmoiteta työnantajalle. Kuitenkin tietyissä turvallisuusalan tehtävissä, kuten vartijana, viranomaiset (kuten poliisi tai Aluehallintovirasto) voivat tarkistaa työntekijän taustatiedot säännöllisesti. Jos he havaitsevat merkittäviä rikostuomioita, jotka voivat vaikuttaa elinkeinoluvan edellytyksiin, he voivat ryhtyä toimenpiteisiin, jotka voivat johtaa työnantajan tiedon saamiseen tai jopa työluvan perumiseen.
Suomen laki edellyttää, että vartijana toimivan henkilön on oltava luotettava. Rattijuopumus tai huumeiden käyttö voi asettaa tämän luotettavuuden kyseenalaiseksi. Vartijan työskentely edellyttää turvallisuusalan elinkeinolupaa, ja tuomio vakavasta rikoksesta, kuten rattijuopumuksesta tai huumeiden käytöstä, voi johtaa siihen, että elinkeinolupa perutaan tai sen voimassaoloaika keskeytetään.
Jos tiedät olevasi saamassa tuomion, voi siis olla hyvä kertoa asiasta työnantajallesi itse, ennen kuin asia tulee esille muulla tavalla. Voit myös ottaa yhteyttä lakimieheen tai ammattiliittoon saadaksesi neuvoja tilanteestasi ja siitä, miten sinun tulisi toimia. Onkin siis suositeltavaa keskustella asiasta avoimesti työnantajasi kanssa ja harkita ammattiapua tilanteen käsittelemiseksi parhaalla mahdollisella tavalla.
Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.