Jos henkilö on tuomittu ehdonalaiseen 3 kuukaudeksi, jonka jatkona on noin 2 vuoden koeaika, onko yleensä mahdollista saada koeaikaa lyhennettyä esimerkiksi muutamalla kuukaudella, jos henkilö on rangaistuksen ajan elänyt nuhteettomasti?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Jos syytetty on saanut tuomioksi kolmen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen kahden vuoden koeajalla, voi tähän päätökseen hakea muutosta seuraavalta oikeusasteelta. Jos päätöksen on antanut käräjäoikeus, muutosta haetaan hovioikeudelta. Kun muutosta haetaan pelkästään tuomittuun rangaistukseen, tarvitaan asiassa jatkokäsittelylupa. Tämän jatkokäsittelyluvan myöntää hovioikeus. Jatkokäsittelyluvan tarve pitää perustella erityisen hyvin ja yleensä vaatimus, että rangaistusta lievennetään muutamalla kuukaudella ei hovioikeudessa menesty.

Jos tuomioistuimen muutokseen halutaan jälkikäteen muutosta eli siinä vaiheessa kun ensimmäinen tuomio on saanut lainvoiman, tulee turvautua ylimääräiseen muutoksenhakuun. Tällaisessa tapauksessa vaikuttaisi kanteen menestyminen heikolta, sillä lähtökohtaisesti tuomioistuimen määräämä koeaika on kiinteä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »