Hei! Olin käräjillä syytettynä kesäkuussa 2014 huumausainerikoksen valmistelusta, sillä kämpältäni löytyi kotietsinnän yhteydessä chilinkasvatusvälineet, joiden takia minua syytettiin kannabiksen kasvatuksen valmistelusta. Käräjät voitin ja oikeus määräsi takavarikoidut välineet palautettavaksi syytetylle. Tavaroista ei ole kuulunut mitään, kävin kyselemässä niistä viime elokuussa (8/2015), sanoivat ettei heille ole tullut päätöstä asiasta vielä, mutta lupasivat asian käsiteltäväksi kiireellisesti. Onko tämä oikein, että takavarikko kestää näin kauan? (Oikeuden päätöksestä palauttaa takavarikoidut tavarat on siis 22 kuukautta ja takavarikossa tavarat olleet jo yli 2 vuotta yhteensä.) Kyseessä kalliit välineet, jotka tarvitsisin takaisin.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,
Kiitos yhteydenotostanne.

Lain mukaan poliisilla ei ole perustetta pitää hallussaan sellaista takavarikoitua omaisuutta, jota koskeva takavarikko on kumottu ja jota ei ole tuomittu valtiolle menetetyksi.
Jos tuomioistuin on teitä vastaan kohdistetun syytteen hylkäämisen ohessa antanut päätöksen, että takavarikoidut esineet on palautettava teille, ei poliisilla pitäisi olla tarvetta odottaa muuta päätöstä. Poliisin tulee näin ollen palauttaa takavarikoitu esine omistajalleen eli tässä tapauksessa teille.

Voitte saattaa poliisin toiminnan tutkittavaksi tekemällä kirjallisen hallintokantelun poliisin virkatoimessaan tekemästään laiminlyönnistä. Voitte pyytää lakimiehen apua hallintokantelun tekemisessä esimerkiksi soittamalla lakipuhelimeen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »