Sain tietooni 2000-luvun alussa, etta velipuoleni- A on kayttanyt hyvakseen omaa tytartaan ,
tytar kertoi itse minulle. Samoin toisen velipuoleni B poika kaytti samaa tytarta hyvaksi. Itse
tunnen karsineeni yhta paljon kuin varsinainen uhri, koska olen joutunut salaamaan asia.
Pahinta on etta velipuoleni A toimi opettajana lasten parissa 40-vuotta. Olen kaynyt hakemassa neuvoja ulkopuoliselta ( kaynneista kuitit) .Voinko liittaa ko. kuitit aitimme pesanselvitykseen, tama oli tyontekijan idea, jotta asia purkautuu ulospain. Olen todella
neuvoton, koska asun Suomen rajojen ulkopuolella.Velipuoleni ovat eritt. taitavia manipuloimaan ja valehtelemaan, myos uhkailemaan esim .velipuoleni B uhkasi itsemurhalla sisartani, kun yritimme laittaa rajoja edesmenneen atimme asioiden hoidossa.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Pesänselvityksen tavoitteena on saada kuolinpesä jakokuntoon. Käytännössä pesänselvitys tarkoittaa vainajan varojen ja velkojen selvittämistä, sekä vainajan velvoitteiden ja oikeuksien selvittämistä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi vainajan hautajaisten maksamista tai vainajan omistajan talon hoitamista. Kyseessä on siis vainajan omaisuuden selvittäminen. Sinun henkilökohtaiset kulusi eivät siten liity kuolinpesään mitenkään eikä niitä ole mahdollista siihen liittää. Mikäli on esimerkiksi ollut tarkoitus, että äitisi mahdollisesti maksaa kyseisiä kuluja, asia saattaa olla toisin. Tällaisesta sopimuksesta pitäisi kuitenkin olla kirjallisia todisteita. Mikäli kuolinpesän selvittäminen on riitaista ja osakkaat eivät tule toimeen keskenään, on asiassa mahdollista pyytää pesänselvittäjän määräämistä. Kuka tahansa osakkaista (eli perillisistä) voi vaatia pesänselvittäjän määräämistä. Kun ulkopuolinen pesänselvittäjä on määrätty on kuolinpesän omaisuus luovutettava selvittäjälle. Pesänselvittäjän määräämistä on haettava käräjäoikeudesta.

Oikeampi lähestyminen tilanteeseen olisi rikosilmoituksen tekeminen. Rikosilmoitus on mahdollista tehdä sähköisesti, joten sen tekeminen onnistunee myös ulkomailta käsin. Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön ja törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön syyteoikeus vanhentuu aikaisintaan, kun asianomistaja (uhri) täyttää kaksikymmentäkahdeksan vuotta. Tapauksessa on siten mahdollisesti vielä syyteoikeus voimassa, jolloin rikoksen syyllistyneet on mahdollista saada vastuuseen teoistaan.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »