Hei,
Olen miettinyt millä perusteilla suomessa ei saa myydä kannabiksen siemeniä tai saatikka kasvattaa niitä. Kukaan ei voi kieltää niitä vain poltto ja hallussa pito on laitonta. Näin olen käsittänyt. Mikä on lain kanta tähän? Saisinko vaikka perustaa siemen kaupan?
Kiitos paljon jo valmiiksi
Sipilä

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Rikoslain 50 luvun 4§:ssä säädetään huumausainerikoksen edistämisestä. Pykälässä säädetään, että se joka huumausaineen laitonta valmistusta, viljelyä, maahantuontia tai maastavientiä varten valmistaa, kuljettaa, luovuttaa tai välittää välineitä, tarvikkeita tai aineita tietäen, että niitä käytettäisiin tähän tarkoitukseen, tai varoja lainaamalla tai muuten rahoittamalla edistää huumausainerikosta tai sen valmistelua tietäen, että rahoitus käytetään tähän tarkoitukseen on tuomittava, jollei teko ole rangaistava osallisuutena huumausainerikokseen tai törkeään huumausainerikokseen, huumausainerikoksen edistämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Näin ollen myös kannabiksen siementen myynti on laitonta. Lisäksi siementen kasvattaminen katsotaan huumausaineen valmistukseksi, jolloin kannabiksen kasvattaja voidaan tuomita huumausainerikoksesta rikoslain 50 luvun 1§:n mukaisesti.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »