Eräs tuttavani on uhannut tehdä ilmoituksen pahoinpitelystä liittyen vanhaan tappeluun. Kyseessä on yli vuosi sitten tapahtunut välienselvittely joka tällöin sovittiin suullisesti rahallisella korvauksella. Mikä minun oikeudellinen asemani tilanteessa on, voinko esimerkiksi vaatia maksamiani rahoja takaisin?

1 vastaus


Minilex

Nainen

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kertomasi tilanteen kannalta keskeisessä asemassa on näyttö tehdystä teidän välisestä välienselvittelystä ja ”sopimisesta” ja mahdollisesti kirjallinen materiaali ja todisteet. Lähtökohtaisesti sopimukset on pidettävä ja suullisetkin sopimukset ovat sitovia. Näyttökysymykset kertomassasi tilanteessa saattavat olla vain hankalat.

Kannattaa myös huomata, että mikäli puhut ”vanhasta” tappelusta, niin syyteoikeuskin voi olla vanhentunut. Syyteoikeus vanhentuu viidessä vuodessa, mikäli kovin rangaistus on yli vuoden ja enintään kaksi vuotta vankeutta pahoinpitelyn osalta. Ajan kulumisella on myös vaikutusta näyttökysymyksiin, mikäli rikosilmoitus tehtäisiin ja asiaa jatkettaisiin esitutkinnassa.

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua. Lisäkysymyksissä voit olla yhteydessä lakipuhelimen puoleen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »