Miten toimia kun itse olen ajanut autoa ilman ajooikeutta parkkipaikalla ja vahingossa osuin naapurin auton puskuriin. Tässä ei ole mitään kiistämistä ja myönnän tekoni. Kun naapuri tuli ulos hän kävi kovakouraisesti käteeni kiinni niin että sain kipeän mustelman. Ja repi kädestäni niin että jalkani osui auton oveen ja sain siitäkin mustelman. Menin paniikkiin koska se mies käyttäyty niin uhkaavasti. Lähdin tilanteesta pois. Itse otin heti seuraavana päivänä poliisiin yhteyttä ja myönsin ajaneeni autoa. Nyt tämä mies on kirjoittanut facebookkiin väitteen että olisin ollut humalassa mutta se ei ole totta. Ja saanut vastaukseksi minun henkeä uhkaavan kommentin josta hän on tykännyt.
Lisäksi sanoo palauttaneen auton avaimet postilaatikkoon mistä en niitä kuitenkaan ole löytänyt.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Rikoslain mukaan rikoksentekijä on tuomittava lievästä pahoinpitelystä, jos pahoinpitely huomioon ottaen väkivallan, ruumiillisen koskemattomuuden loukkauksen tai terveyden vahingoittamisen vähäisyys taikka muut rikokseen liittyvät seikat, on kokonaisuutena arvostellen vähäinen. Käytännössä esimerkiksi vammoja aiheuttamattoman kevyen lyönnin, tönimisen, heittelyn, erityyppisen puristelun ja hiuksista repimisen on katsottu täyttävän lievän pahoinpitelyn tunnusmerkistön. Tyypillisesti lievästä pahoinpitelystä on kysymys juuri silloin, kun pahoinpitelystä aiheutuu lähinnä muutamia mustelmia.

Lisäksi rikoslain mukaan henkilö, joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa on tuomittava kunnianloukkauksesta. Valheellisen tiedon esittäminen netissä täyttää siten kunnianloukkauksen tunnusmerkistön, jos teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Tässä tapauksessa kannattaisi siis tehdä rikosilmoitus poliisille.


Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »