olimme vuokranneet kesälomaksi mökin tontilta, johon kuuluu useampi mökki, (myös tontin omistajan mökki, jossa tämän äiti lomaili samaan aikaan koiransa kanssa). saavuin vuokraamallemme mökille koirani kanssa, joka ei hyväksy tontille tunkeilevia muita koiria, josta ilmoitimme yhdessä mökeistä asustelevalle rouvalle ja pyysimme pitää koiran kiinni, jotta mitään ei sattuisi. itse pidimme koirani kiinni jatkuvasti. yhtenä päivänä olimme sisällä mökissä, hellitin hetkeksi otteeni remmistä sillä tiesin että koirani odottaa vieressäni ulos pääsyä, niin samalla hetkellä tämä huomasi raolleen jääneestä ovesta tämän vanhan rouvan koiran, joka oli tullut portaille ja koirani ampaisi sekunnissa tämän perään ja iski hampaansa kiinni koiraan. voiko omistaja tehdä lain mukaan tästä rikosilmoitusta?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Koiran kiinnipitovelvollisuudesta on säädetty niin järjestyslaissa kuin metsästyslaissakin. Mainitsemassasi tapauksessa molemmat koirat olivat ilmeisesti irti, joten tämän suhteen tilanne on molemminpuolinen.

Omistaja voi toki tehdä asiasta rikosilmoituksen poliisille, mutta se ei välttämättä johda minkäänlaisiin seuraamuksiin, jos poliisi katsoo ettei asiassa ole rikosta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »