Hei. Kyseessä on tekemäni tutkintapyyntö ex-miehestäni joka kavalsi rahojani n.40.000e. Poliisi haastatteli molempia ja ex valehteli poliisille kaikessa. Olen poliisille voinut tiliotteilla todistaa että tämä valehtelee ja lasten kirjallisella lausunnolla. Näistä huolimatta poliisi ei ala tutkia. Olen poliisia pyytänyt usein tutkimaan ex:n muita tilejä mutta ei ole suostunut tutkimaan. Onko minulla oikeus vaatia poliisia tutkimaan nämä. Minusta poliisin toiminta on törkeää. Lisäksi syyttäjä sanoi minulle puhelimessa että näitä tulee niin paljon kun tulee ero niin koetetaan vaan että jos jotain sais, eli minut leimattiin valehtelijaksi ja huijariksi. Voidaanko näin todellakin toimia oikeusvaltiossa. Mitä pitäisi tehdä? Kiitos

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Asianomistaja saa itse nostaa syytteen rikosasiassa, mikäli esitutkintaa ei toimiteta taikka se keskeytetään tai lopetetaan. Vaihtoehtona on siis, että itse nostat syytteen asiassa. Syytteen nostamiseen on hyvä hankkia oikeudellista apua esimerkiksi oikeusaputoimistosta tai asianajajalta.

Mikäli koet, että poliisin toiminta on ollut hyvin epäasiallista tai että poliisi on laiminlyönyt virkatehtäviään, voit tehdä hallintokantelun. Hallintokantelu tulee toimittaa siihen poliisilaitokseen, jossa olet epäasiallista kohtelua saanut. Hallintokantelun voi lähettää myös eduskunnan oikeusasiamiehelle. Hallintokantelu on ilmoitus siitä, että epäilee poliisin toimineen virheellisesti virkatoimessaan. Hallintokantelu on kirjallinen kantelu, jossa tulee perustella oma näkemyksensä asiasta eli miksi poliisin toiminta on ollut virheellistä.

Hallintokantelu ei kuitenkaan vaikuta rikosasian käsittelyyn, eikä se vaikuta poliisin päätökseen jättää esitutkinta toimittamatta. Rikosasiassa ainut keino saada asiaa eteenpäin vaikuttaisi olevan syytteen nostaminen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »