Hei. Siskoni on saanut tässä muutaman kuukauden aikana useamman "raivo" kohtauksen. Jolloin se heittelee kaikkia tavaroita( Levittää vaatekaapit ja henkilökohtaiset tavarat yms. Ympäriinsä), mutta henkilövahinkoja ei ole tapahtunut. Toissapäivänä kumminkin Siskoni sai taas tämän samaisen raivokohtauksen jolloin se heitti ruokalautaset pitkin keittiötä ja ravisteli äitiäni. Sen jälkeen hän meni rauhottumaan omaan huoneeseen, mutta parin minuutin kuluttua tuli takaisin ja kävi minuun käsiksi. Yritti ihan selvästi lyödä, mutta sain väistettyä ja pudettyä häntä käsistä kiinni. Sen jälkeen hän yritti potkia lukuisia kertoja haaroväliin, mutta sain estettyä potkut jalallani. Sen jälkeen hän huusi että "päästä irti". Päästin hänet irti ja hän meni taas rauhoittumaan.
Rikosilmoitus?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Perheväkivallalla tarkoitetaan, että joku perheenjäsenistä kohdistaa fyysistä tai psyykkistä väkivaltaa perheenjäsentä kohtaan. Myös yksityisissä tiloissa, kuten kotona tapahtuvat pahoinpitelyt ovat virallisen syytteen alaisia rikoksia. On siis laitonta lyödä toista, vaikka hän onkin perheenjäsen ja pahoinpitely tapahtuu kotona ollessa. Voit siis tehdä asiasta rikosilmoituksen. Voit myös ottaa yhteyttä esimerkiksi rikosuhripäivystykseen asian tiimoilta: voit siellä keskustella asiasta ja mahdollisesti saada myös tietoa, kuinka siskosi saisi apua raivokohtauksiinsa.

Rikosilmoitusta tehdessä kannattaa miettiä, kuinka voit todistaa väkivallan tapahtuneen: jos olet esimerkiksi käynyt lääkärissä iskujen takia, lääkärinlausunto todistaa tilannetta. Myös paikalla olleet henkilöt tukevat tarinaasi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »