Minilex - Lakipuhelin

Rikostuomio virtuaaliomaisuuden anastamisesta/kiristämisestä?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hei!
Tilanne lyhykäisyydessään: Habbo hotellissa henkilö A on sopinut ostavansa henkilöltä B 24 tavaraa hintaan 7000 kolikkoa (ko. kolikoiden hinta virallisesti sulakkeelta ostettuna on n. 630€; ei lunastettavissa takaisin euroiksi). Henkilö A antaa kaikki 7000 kolikkoa ja henkilö B 9 tavaraa (tekinisistä rajoitteista johtuen). Henkilön B tulisi toimittaa loput 15 tavaraa jälkeenpäin, mutta kieltäytyy tästä. Sen sijaan henkilö B vaatii, että henkilön A tulisi maksaa lopuista 15 tavarasta vielä 8000 kolikkoa lisää.
Henkilö B toimii selkeästi väärin, mutta voiko hän joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen toimistaan, kun kyse on virtuaaliomaisuudesta, mikä on ostettu oikealla rahalla?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,
Kiitos yhteydenotostanne.

Kyseinen henkilö voi joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen teostaan.
Vaikka Suomen oikeuskäytännössä virtuaalista omaisuutta ei katsota fyysiseksi, irtaimeksi omaisuudeksi, eikä tällaisessa tilanteessa näin ollen voida puhua varkaudesta, oikeutta virtuaaliseen omaisuuteen suojellaan laissa.

Sopivin rikosnimike tilanteessa, jossa toinen henkilö ei antanutkaan teille 15 tavaraa, josta olitte myös maksaneet, on petos. Kun henkilö taas vaatii teitä maksamaan lisää luovuttaakseen jo teille kuuluvat tavarat, voi kyseessä olla kiristys. Molemmista rikoksista voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Teidän kannattaa siis ehdottomasti tehdä asiasta rikosilmoitus poliisille, joka voi tehdä asiasta esitutkinnan. Voitte tarvittaessa myös pyytää lakimiehen apua esimerkiksi soittamalla lakipuhelimeen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »