Sain maksumuistutuksen pysäköintivirhemaksusta Vantaan kaupungilta nyt lokakuussa, koskien sellaista autoa jonka myin viime vuoden joulukuussa, mutta uusi omistaja ei jostain syystä sitä ole nimiinsä rekisteröinyt. Tein asiasta reklamaation trafiin josta sain hyväksytyn päätöksen ja auto poistettiin nimistäni. Minulla on todistajat myyntihetkestä ja siitä, että auto ei minulla ole ollut sitten viime joulukuun. Maksanko minä sakon vaiko tämän auton sinne väärälle paikalle parkkeerannut kuljettaja?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Laissa lähtökohtana on, että pysäköintivirhemaksun maksaa se henkilö joka oli auton kuljettajana kun pysäköintirike tehtiin. Auton rekisteriin merkitty omistaja on osaltaan vastuussa, mutta vastuu poistuu jos hän voi osoittaa, että hän ei tehnyt kyseistä pysäköintirikettä. Lisäksi jos autolla on sekä rekisteröity omistaja että tosiasiallinen haltija, olettamana on että maksusta vastaa vain auton haltija.

Näillä perusteilla katson että pysäköintivirhemaksu kuuluu yksin auton uuden omistajan maksettavaksi. Oikaisuvaatimus maksusta on tehtävä asianomaiselle pysäköinninvalvojalle 30 päivän kuluessa siitä kun maksu on annettu tiedoksi sinulle. Tätä myöhemmin tehty oikaisuvaatimus voidaan käsitellä vain jos siihen on erityisiä syitä. Kehotankin sinua tekemään oikaisuvaatimuksen mahdollisimman pian Vantaan pysäköinninvalvonnan viranomaisille.

Vaatimuksen voi lähettää postitse, faksina tai sähköpostina, taikka sen voi tehdä sähköisenä lomakkeena. Myös viranomaisen toimipisteessä käynti on mahdollista. Kannattaa varautua todistamaan se, että auto todellakin on vaihtanut omistajaa ja vain uusi omistaja on pitänyt autoa hallussaan myös rikkeen tapahtuessa.

Laki velvoittaa auton uuden omistajan rekisteröimään auton ja ottamaan sille liikennevakuutuksen 7 päivän kuluessa omistusoikeuden siirtymisestä. Näiden toimien laiminlyönti on ajoneuvorikkomus, joista auton uusi omistaja on myös vastuussa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »