Hei! Toimin kauppakeskuksen yhteydessä olevassa kaupassa vartijana ja olemme kiinnittäneet kaupassa ja kauppakeskuksessa huomiota vanhaan mieheen, joka kuvailee puhelimellaan nuoria, 10-16 vuotiaita, tyttöjä. Mies hakeutuu pikkutyttöjen ympärille, pistää puhelimen korvalle ja suuntaa puhelimen tyttöjä päin ja esittää puhuvansa puhelimeen. Ollaan ilmoitettu asiasta myös kauppakeskuksen Järjestyksenvalvojille. Kysymys onkin, että voiko asialle tehdä mitään muuta, kuin mennä jututtamaan miestä? Mitään lakiahan hän ei tietääkseni riko, vai voiko asialle tehdä jotain? Tätä on jatkunut viimeisen puolen vuoden aikana 1-3 kertaa kuukaudessa.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Salakatselusta säädetään rikoslaissa ja salakatselua on, jos henkilö oikeudettomasti teknisellä laitteella katselee tai kuvaa
1) kotirauhan suojaamassa paikassa tai käymälässä, pukeutumistilassa tai muussa vastaavassa paikassa oleskelevaa henkilöä taikka
2)yleisöltä suljetussa rakennuksessa, huoneistossa tai aidatulla piha-alueella oleskelevaa henkilöä tämän yksityisyyttä loukaten.

Mikäli kuvaaminen ei tapahdu esimerkiksi sovitustiloissa tai käymälöissä, ei ostoskeskuksessa kuvaaminen täytä salakatselun tunnusmerkistöä, jolloin asialle ei oikeudellisesti ole mitään tehtävissä. Asiasta voi kuitenkin käydä esimerkiksi huomauttamassa miehelle sekä ostoskeskuksen järjestyksenvalvojille, joilla voi olla oikeus poistaa mies ostoskeskuksesta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »