Minilex - Lakipuhelin

Petos: kannattaako odottaa syytettä vai lähteä siviilioikeuteen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ostimme halvan (ei ikäänsä nähden kuitenkaan) juuri katsastetun auton, jonka myyjä sekä suullisesti että kirjallisesti väitti olevan täysin kunnossa. Oli katsastettu juuri. Näin ei ollut. Myyjä myös valehteli nimensä. Mihinkään papereihin ei nimeään pannut vaan auto oli myytäessä rekisterissä vielä edell. omistajan nimellä. Myyjä väärentänyt huoltokirjaa (edellinen omistaja todistaa). Myyjällä tuomio velallisen epärehellisyydestä alla. Omaisuutta on, eli pitäisi pystyä maks. korvaukset. Meillä on kotivakuutus. Kannattaako odottaa syyttäjän ratkaisua rikosilmoitukseen vai lähteä saman tien siviiliikäräjille? Myyjä ei vastannut reklamaatioon.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450


Asianomistaja saa itse nostaa suutteen rikoksesta vain, jos syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta. Asianomistaja saa nostaa syytteen myös siinä tapauksessa, jos esitutkintaviranomainen tai syyttäjä on päättänyt, ettei esitutkintaa toimiteta taikka että se keskeytetään tai lopetetaan. Asianomistaja saa nostaa syytteen myös, jos esitutkintatoimenpiteiden suorittamista on tutkinnanjohtajan päätöksellä siirretty.

Mikäli asia on siis jo syyttäjällä syyteharkinnassa, ei syytteen nostaminen ole mahdollista ennen kuin syyttäjä on tehnyt asiassa ratkaisunsa.

Jos asia on vielä esitutkinnassa, tulee odottaa, poliisin ratkaisua asiassa. Jos esitutkinta lopetetaan tai siirrettään, voi asianomistaja, eli rikoksen uhri, siis nostaa syytteen.

Asianomistaja ei voi nostaa syytettä ennen kuin viranomaiset ovat päättäneet oman kantansa asiaan.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »