Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Minilex
31 vastausta
Soita lakimiehelle - 0600 12 450
Suomen voimassa olevan oikeuden mukaan on mahdollista ottaa aiemmin tekemäsi rikosilmoitus uudelleen käsittelyyn, vaikka olisit peruuttanut sen. Rikosilmoituksen peruuttaminen ei automaattisesti lopeta poliisin esitutkintaa tai estä sen uudelleen avaamista.
Voit ottaa yhteyttä poliisiin, mieluiten siihen poliisiviranomaiseen tai poliisilaitokseen, jolle teit alkuperäisen rikosilmoituksen. Kerro haluavasi avata tapauksen uudelleen. Peruuttaminen ei automaattisesti tarkoita, että tapaus olisi suljettu lopullisesti. Rikosilmoituksen tekeminen käynnistää virallisen prosessin, mutta vaikka ilmoittaja peruuttaisi sen, poliisi voi jatkaa tutkintaa, jos heillä on riittävästi näyttöä tai tapaus koskee vakavaa rikosta. Sinun ei tarvitse itse olla aktiivisesti osallisena prosessin uudelleen avaamisessa, mutta voit ilmaista halusi selvittää asia uudelleen.
Sinulla on oikeus saada tietoa omasta rikosilmoituksestasi. Voit tehdä tietopyynnön suoraan poliisille joko käymällä poliisiasemalla, lähettämällä kirjallisen pyynnön tai käyttämällä sähköisiä palveluita, kuten Poliisin verkkopalvelua (jos saatavilla). Mainitse pyynnössäsi, että haluat saada kopion alkuperäisestä rikosilmoituksesta, jotta voit tarkastella siihen sisältyviä tietoja, kuten kellonaikoja ja muita rikoksen yksityiskohtia. Perustuslain ja julkisuuslain nojalla sinulla on oikeus saada tiedot, jotka liittyvät itseesi ja jotka poliisi on kirjannut, mukaan lukien rikosilmoitus. Poliisilla on velvollisuus toimittaa nämä tiedot kohtuullisessa ajassa.
Kun saat kopion rikosilmoituksesta, voit tarkastella siinä mainittuja tietoja, kuten rikoksen päivämäärää, kellonaikoja ja muita oleellisia yksityiskohtia. Jos et muista tarkkoja tietoja, tämä on paras tapa saada ne uudelleen käyttöösi. On suositeltavaa olla suoraan yhteydessä poliisiin ja pyytää ohjeita, miten edetä tapauksessasi.
Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.