Minilex - Lakipuhelin

Onko finola-öljyhampun vihreiden kasvinosien käyttö ja hallussapito laillista?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ruokakaupoissa myydään öljyhampun siemeniä syötäväksi. Kotimaiset siemenet tulevat ilmeisesti Finola-lajikkeesta, jossa huumaavan thc:n pitoisuus on jalostettu matalaksi. Finola-lajikehan on täysin laillinen (ainakin EU-tuettuna maanviljelijöillä ja siemeninä kauppojen hyllyillä), mutta onko Finolan varsien, lehtien ja kukintojen hallussapito kuivattuna yksityishenkilöllä laillista? Entä näiden osien nauttiminen sisäisesti (syömällä, polttamalla jne.)?
Onko laissa/asetuksissa/viranomaisohjeissa tai muualla määrätty, että vain Finolan siemeniä voi hallussapitää ja käyttää sisäisesti, ei muita kasvinosia? Missä olosuhteissa oikeus voi katsoa, että Finolaa on käytetty huumeeksi? Testataanko erän thc-pitoisuus kiistakysymyksissä aina laboratoriossa? Ratkaiseeko lajike vaiko erän thc-määrä?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Tärkein lain kohta liittyy juuri käyttötarkoitukseen, eli kiellettyä on esimerkiksi hampun kasvattaminen, hallussapito ja käyttäminen huumausainetarkoituksessa. Itse sovellettava käytäntö on kuitenkin erittäin kaukana yksiselitteisyydestä, ja varmuuden saamiseksi asiassa tulisi olla yhteydessä viranomaisiin. Yksityishenkilönä kasvin osia hankkivan voi olla melko hankalaa näyttää toteen toisenlaiset käyttötarkoitukset, ja esimerkiksi kasvin osien polttamisen voidaan ainakin lähes poikkeuksetta katsoa tapahtuvan päihtymistarkoituksessa. Päihtymiseen soveltuminen ratkaistaan löytämieni tietojen mukaan poliisin toimesta kasvin THC-määrän perusteella.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »