Minulla on säilytyksessä tavaroita ystäväni varastossa. Nettikirppistä selailessani huomasin, että tavaroitani on myynnissä ilman lupaani, osa tavaroistani on uniikkeja, myös arvokkaita. Yrityksistä huolimatta en ole saanut tavaroitani takaisin. Ovea ei avattu! Tavaroitani myydään yhä edelleen. Mitä voin tehdä??

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,
Kiitos yhteydenotostanne.

Lain mukaan se, joka anastaa hallussaan olevaa irtainta omaisuutta, on tuomittava kavalluksesta. Anastamisella tarkoitetaan myös toisen omistaman irtaimen omaisuuden oikeudetonta luovuttamista tarkoituksena sen toiselle antaminen pysyvään omistukseen. Myös kavalluksen yritys on rangaistava.

Jos ystävänne on siis säilyttänyt tavaroitanne pitäen niitä hallussaan, mutta ilman lupaanne pyrkinyt luovuttamaan ja luovuttanut irtainta omaisuuttanne nettikaupassa toisille pysyvään omistukseen, voidaan ystävänne katsoa syyllistyneen kavallukseen.
Kavalluksesta tuomitaan sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi, joka voidaan määrätä ehdollisena vankeutena.

Teidän kannattaa tehdä asiasta rikosilmoitus poliisille, joka voi tehdä asiasta esitutkinnan, josta asia voidaan viedä sovitteluun tai tuomioistuimeen ratkaistavaksi. Jos tarvitsette lakimiehen apua, voitte soittaa esimerkiksi lakipuhelimeen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »