Hei! Minulta huijattiin syksyllä videopeli esineellä 105 euroa. Ilmoitin asiasta poliisille ja nyt tuli seuraava vastaus:olet ilmoittanut sinuun kohdistuneesta lievästä petoksesta syksyllä 2015. Olet maksanut Counter Strike: Global Offensive -peliin liittyneestä esineestä 105 euroa.
Pyytäisin sinua nyt vastaamaan asianomistajan asemassa seuraaviin kysymyksiin:

- onko sinulla asiassa vahingonkorvausvaatimusta (laillisine korkoineen tekopäivästä lukien)?
- pyydättekö syyttäjää ajamaan vahingonkorvausvaatimukset?
- suostutteko asian käsittelyyn kirjallisessa menettelyssä?

Voit lähettää vastauksesi sähköpostitse. Tarvittaessa lisätietoja allekirjoittaneelta.
Miten tämmöisessä tilanteessa kannattaisia toimia? En halua tehdä asiaasta mitenkään isoa juttua.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Sinun kannattaa vastata viestissä esitettyihin kysymyksiin eli onko sinulla asiassa vahingonkorvausvaatimuksia ja pyydätkö syyttäjää ajamaan mahdollisia vahingonkorvausvaatimuksiasi sekä suostutko siihen, että asia käsitellään kirjallisessa menettelyssä.

Kirjallisella menettelyllä tarkoitetaan yksinkertaistettua menettelyä, jossa ei toimiteta ollenkaan suullista pääkäsittelyä. Kirjalliseen menettelyyn tarvitaan sekä asianomistajan että vastaajan suostumus. Siinä tapauksessa, että te molemmat suostutte kirjalliseen menettelyyn, tuomari ratkaisee asian pelkästään kirjallisen aineiston perusteella. Jos sinulla on asiassa korvausvaatimus tai muu yksityisoikeudellinen rikokseen perustuva vaatimus, se voidaan käsitellä kirjallisen menettelyn yhteydessä. Kirjallista menettelyä ei kuitenkaan ole mahdollista käyttää, mikäli käräjäoikeus katsoo korvausvaatimuksen käsittelyn vaativan suullisen pääkäsittelyn järjestämistä.

Kirjallisessa menettelyssä voidaan ratkaista lieviä ja tavallisia rikoksia. Etuna kirjallisessa menettelyssä on edellä kuvatun mukaisesti se, että suullista istuntoa ei tarvitse järjestää, eikä myöskään vastaajaa ja syyttäjää tarvitse tämän vuoksi kutsua paikalle. Rikosasian normaali oikeudenkäynti toimitetaan silloin, kun asiaa ei käsitellä kirjallisessa menettelyssä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »