Minulle määrättiin vuoden mittainen lähestymiskielto.. Nyt tämä "uhri" ilmoitti, että hänen pitää ilmoittaa joka paikkaan,, pankkiin, kelalle, terveyskeskukseen, apteekkin , kauppoihin tästä kiellosta, ettei satuta yhtä aikaa. Asumme pienellä paikkakunnalla, jossa voidaan väkisin törmätä toisiimme. Neuvooko mikään syyttäjä tai tuomari tekemään tuommoista vai onko tämä sairas "uhri" nähnyt taas unta, jossa hänen on käsketty tehdä näin, eikä hän nyt taaskaan erota todellisuutta unesta?

1 vastaus


Minilex

Minilex Oy

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!
Lähestymiskieltotapauksissa syyttäjä tai tuomari eivät neuvo sitä henkilöä, jota kiellolla on tarkoitus suojata, ilmoittamaan myönnetystä lähestymiskiellosta ympäri kyliä. Kun lähestymiskielto on myönnetty, asian ratkaissut käräjäoikeus ilmoittaa tuomiostaan ainoastaan
1. kiellon hakijalle,
2. sille, jota kiellolla on tarkoitus suojata, jos hän ei ole hakija,
3. sille, jota vastaan kieltoa oli pyydetty määrättäväksi (sinä), ja
4. poliisiasiain tietojärjestelmään.
Vaikka syyttäjä tai tuomari eivät neuvo uhria levittämän sanaa lähestymiskiellon voimassaolosta, tällainen ihmisten informoiminen myönnetystä lähestymiskiellosta ei ole kiellettyä. Lähestymiskieltoasianne on jo ratkaistu julkisessa oikeudenkäynnissä ja kuka tahansa voi saada tuomiosta tiedon tutustumalla siihen asian ratkaisseessa käräjäoikeudessa. Asiaan ei vaikuta se, että lähestymiskieltoa koskeva poliisiasiain tietojärjestelmän merkintä on näkyvissä vain poliisille ja tietyille muille viranomaisille. Myöskään paikkakunnan koko ei vaikuta asiaan millään tavalla: uhri saa kertoa tapaamillensa ihmisille julkisesta tuomiosta. Lähestymiskieltoasioita koskee laki lähestymiskiellosta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »