Lääkereseptini anastettiin automurron yhteydessä , lääkereseptissä on näkyvissä henkilöllisyys turvatunnus!
Miten toimin, jos rikollinen käyttää henkilöllisyyttäni väärin rikolliseen toimintaan? Vaikkapa tilaamalla jotain? Rikosilmoitus on tehty.
Mitä minun kannattaisi tehdä asialle ?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Ihmisen esiintymistä toisena kutsutaan identiteettivarkaudeksi. Identiteettivarkaat saattavat avata puhelinliittymiä nimissäsi tai ostaa esimerkiksi tuotteita netistä nimelläsi. Kerroit tehneesi jo rikosilmoituksen henkilötunnuksen tiimoilta, mikä on hyvä asia. Mikäli joudut väärinkäytön uhriksi ja saat esimerkiksi laskun jostain tuotteesta, mitä et itse ole tilannut, toimi nopeasti: kannattaa heti selvittää kyseiselle yhtiölle, ettet sinä ole tehnyt tilausta. Myös kaikki muut väärinkäytöt kannattaa selvittää heti ja jos kyse on rikoksesta, tehdä tilanteessa rikosilmoituskin. Voit myös minimoida väärinkäytöksen riskiä ottamalla itsellesi luottokiellon, jolloin luottoa ei voida nostaa sinun nimelläsi.

Mikäli väärinkäyttö ei lopu, viimeisenä ja Suomessa aika vähän käytettynä keinona on henkilötunnuksen muuttaminen. Muuttamista pystyy pyytämään väestörekisterikeskukselta, mutta muuttaminen ei ole itsestään selvyys: muuttamista harkitaan ainoastaan, jos henkilötunnuksen väärinkäyttö on toistuvaa ja siitä aiheutuu merkittävää haittaa. Lisäksi sinun tulee perustella uskottavasti, että henkilötunnuksen muuttaminen estää sen väärinkäytökset. Henkilötunnuksen muuttamista et siis voi vielä hakea, koska mitään rikosta henkilöllisyystunnuksen avullasi ei vielä ole tehty.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »