Täytyykö kunnianloukkauksen ehdot jos edellinen työnantaja levittää tietoa pitkin pientä kylää että olen varas? Joka ei tietenkään pidä paikkaansa. Tämän väärän tiedon levittämisen vuoksi, en voi hakea koko kylästä alani työpaikkoja, sillä kaikki ovat tämän juorun kuulleet.
Voiko sama ihminen myös hakea minun vuokraaman talon varastoista omia tavaroitaan, tästä minulle etukäteen ilmoittamatta? Varsinkin kun asiasta on sanottu , ettei kotiimme tule kukaan ilman meidän lupaa. Mukana tuli olla myös talonomistajan valtuuttama valvoja,mutta he kävivät hakemassa tavaroitaan siis salaa meiltä kaikilta.
Kuinka toimin? Menen siis poliisilaitokselle tekemään rikosilmoituksen? Miten asia etenee siitä?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Kunnianloukkaus on kyseessä, kun henkilö esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen. Edellytyksenä on, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä tai halveksuntaa loukattua kohtaan tai muuten halventaa tätä. Tapauksessa työnantajan valheellisen tiedon levittäminen on aiheuttanut sinulle selvästi hankaluuksia ja kärsimystä. Kotirauhan rikkominen on puolestaan kyseessä, kun joku oikeudettomasti menee salaa kotirauhan suojaamaan paikkaan. Kenelläkään ei ole oikeutta luvatta ja ilmoittamatta mennä sinun kotisi pihapiiriin hakemaan tavaroita.

Tässä tapauksessa molempien rikosten tunnusmerkit vaikuttavat täyttyvän, joten suosittelen tekemään asiasta rikosilmoituksen. Rikosilmoituksen voit tehdä poliisiasemalla. Rikosilmoituksen tekemisen jälkeen poliisi kirjaa tiedot ylös ja on yhteydessä sinuun. Mikäli poliisi tulee siihen tulokseen, että tapauksessa epäillään rikosta, toimittavat he esitutkinnan.


Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »