millainen on alaikäisen maksimi rikesakko/rangaistus näpistyksessä. Alaikäinen on tapauksessa näpistänyt henkilökortin/pankkikortin.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Sanoisin, että näpistys ei ole vielä rikoksena niin vakava, että siitä voitaisiin tuomita nuorisorangaistus (rikoslain 6 luvun 10a §). Normaali rangaistus näpistyksestä ei ole rikesakko vaan sakko, joka tuomitaan päiväsakkoina, joiden vähimmäismäärä on yksi ja enimmäismäärä 120.
Päiväsakon rahamäärä on vahvistettava niin, että se on kohtuullinen sakotettavan maksukykyyn nähden. Kohtuullisena päiväsakon rahamääränä on pidettävä yhtä kuudeskymmenesosaa sakotettavan keskimääräisestä kuukausitulosta, josta on vähennetty verot ja eräät vakuutusmaksut sekä kiinteä peruskulutusvähennys 255 euroa. Sakon kokonaisrahamäärä on päiväsakkojen lukumäärä kerrottuna päiväsakon rahamäärällä. Päiväsakon rahamäärää ei saa kuitenkaan vahvistaa pienemmäksi kuin 6 euroa.
Mikäli siis tapaukseen ei liity muuta kuin kyseisen kortin näpistys, niin rangaistus on sakkoa, jonka kokonaisrahamäärä määräytyy päiväsakkojen määrän sekä kuukausitulojen mukaan määräytyvän päiväsakon rahamäärän perusteella. Mikäli alaikäisellä ei ole tuloja, voi päiväsakon rahamääräksi hyvinkin jäädä edellä mainittu minimi 6 euroa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »