Minilex - Lakipuhelin

Adoptiolapsen valitseminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lapsi pyritään sijoittamaan niiden adoptionhakijoiden luo, joilla arvioidaan olevan parhaimmat mahdollisuudet huolehtia lapsesta sekä hänen hoidasta ja kasvatuksesta. Hakijat voivat lapsen valitsemisen sijaan esittää jossain määrin toiveita lapsen ikään, sukupuoleen ja terveydentilaan liittyen. 

Useimmiten kansainvälisen adoption kautta sijoitettavat lapset ovat 1-2 vuotta täyttäneitä lapsia. Sijoitettavan adoptiolapsen tulisi olla aina perheen nuorin lapsi, jos perheessä on jo valmiiksi lapsia. Lasten välinen ikäero tulisi olla vähintään yksi vuosi suositusten mukaan. Adoptoitavat sisarukset tulisi sijoittaa samaan perheeseen. 

Adoptiohakijat voivat toivoa tervettä lasta tai voivat hyväksyä lapsen, jolla on erityistarpeita. Erityistarpeet voivat liittyä lapsen taustaan tai psyykkiseen tai fyysiseen terveyteen. Erityispiirteitä ovat esimerkiksi kehitysviiveet, sydänongelmat, epämuodostumat tai hepatiitti. Joissakin maissa erityispiirteisiin lasketaan lapsen kosmeettinen piirre. Adoptionhakijat voivat valita erityistarpeen laadun ja vakavuuden. 

Lapsiesityksessä on tietoja lapsen taustasta sekä terveydentilasta. Tiedon määrä vaihtelee kontaktimaittan. Hakijat voivatkin tässä vaiheessa käydä lapsen terveydentilaan kohdistuvat tiedot lääkärin kanssa lävitse. Useimmiten adoptiohakijat toivovat tervettä lasta, mutta täyttä takuita lapsen terveydentilasta ei voi antaa. Lapsen adoptiossa mahdollisuutena on vauvaikäisten adoptio, perhehoidon muuttaminen adoptioksi sekä perheen sisäinen adoptio.

Adoptiohakijat valitsevat adoptioneuvonnan aikana kotiselvityksen valmistumisen jälkeen palvelunantajan. Palvelunantaja voidaan valita vapaasti riippumatta siitä, missä adoptioneuvonta on käyty. Adoptiokontakteihin voi tutustua etukäteen jo adoptiopalvelunantajien internet-sivuilta. Kansainvälisen adoption adoptiohakijat valitsevat ulkomaisen adoptiokontaktin. Kontakti voidaan valita, kun adoptionhakijat ovat saaneet adoptioluvan. Kontakti pyritään valitsemaan siten, että kontaktin vaatimukset ja hakijoiden toiveet kohtaisivat mahdollisimman hyvin.

Kun adoptiolapsi sijoitetaan adoptiohakjoiden luokse, lapsen etu on aina etusijalla. Esimerkiksi Pelastakaa lapset ry:n kautta lapsen iästä ja terveydentilasta adoptionhakijat voivat esittää toivomuksia. Lapsen sukupuolesta voi esittää kautta toiveita, mutta toive voi pidentää adoption odotusaikaa. Lapsen etnistä taustaa ei voi valita.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]