Minilex - Lakipuhelin

Perheen sisäinen adoptio ja ikäraja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perheen sisäinen adoptio viittaa tilanteeseen, jossa lapsen niin sanottu sosiaalinen vanhempi adoptoi lapsekseen puolisonsa lapsen. Sosiaalinen vanhempi on lapselle tuttu henkilö, joka elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa lapsen biologisen vanhemman kanssa. Näin ollen on perusteltua ja lapsen edun mukaista, että perheen sisällä tapahtuvaan adoptioon sovelletaan alhaisempaa ikärajaa kuin perheen ulkopuolelta tapahtuvaan adoptioon.

Perheen sisäinen lapseksiottaminen edellyttää, että adoption hakija on täysi-ikäinen, eli 18 vuotta täyttänyt. Yläikäraja sisäiselle adoptiolle on alaikäisen lapsen kohdalla pääsäännön mukainen 50 vuotta. Adoptio voidaan vahvistaa yli 50-vuotiaan hakijan kohdalla vain, jos hän ei ollut vielä täyttänyt 50 vuotta silloin, kun tuomioistuin nimesi lapsen sijoitettavaksi hänen luokseen adoptiotarkoituksessa.

Tavallisesti adoptio edellyttää, että hakijan ja lapseksi otettavan välinen ikäero on vähintään 18 vuotta ja enintään 45 vuotta. Kyseiset ikäerosäännökset eivät päde perheensisäiseen adoptioon. Lapseksiottaminen on siten mahdollista pienemmän tai suuremman ikäeron ollessa käsillä, jos adoptoitava on hakijan aviopuolison lapsi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]