Minilex - Lakipuhelin

Ottolapsineuvonta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jokainen, joka haluaa antaa lapsensa adoptoitavaksi tai haluaa adoptoida lapsen, on pyydettävä ottolapsineuvonnan, toisin sanottuna adoptioneuvonnan, järjestämistä. Sitä voi pyytää oman kotikuntansa sosiaalihuollon toimielimeltä tai Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston luvan saaneelta adoptiotoimistolta. Adoptioneuvonta on näin ollen laissa säädetty pakollinen adoption vaihe. 

Adoptioneuvonnan tarkoitus on valvoa lapsen etua sekä auttaa adoptioprosessin käytännön asioissa. Kaikille adoption osapuolille on annettava tietoa adoption tarkoituksesta, edellytyksistä ja vaikutuksista. Neuvonnassa muun muassa autetaan adoptiota hakevia arvioimaan omia valmiuksiaan adoptiovanhemmaksi ryhtymiselle sekä auttaa siinä valmistautumisessa. Lisäksi arvioidaan, onko adoption edellytykset olemassa. Adoptiovanhempia autetaan hakemusten tekemisessä, kuten adoptioluvan tai adoption vahvistamisen hakemisessa. Lapsen vanhemmille tulee antaa tietoa niistä sosiaalipalveluista ja taloudellisista tukitoimista, jotka ovat heidän ja lapsen käytettävissä sekä auttaa heitä tekemään asiassa perusteellisesti harkittu ratkaisu. Adoptioneuvonnassa voidaan selvittää, onko valmiuksia sopia lapsen ja aikaisempien vanhempien yhteydenpidosta. Adoptioprosessin edetessä, voidaan auttaa lapsen sijoittamisessa adoptiovanhempien luokse.

Jos katsotaan, että lapsen sijoitus adoptiohakijan luokse ei ole lapsen edun mukaista, on adoptioneuvonnan antajan yhdessä lastensuojeluviranomaisen kanssa järjestettävä lapselle adoptiotarkoituksessa uusi sijoitus. Adoptioneuvonta voidaan myös keskeyttää adoptiota hakevan osalta, jos on selvää, että adoption edellytykset eivät täyty. 

Adoptioneuvonnassa selvitetään lapsen mielipide, mikäli se on lapsen ikä ja kehitystaso huomioon ottaen mahdollista. Jos lapsi on 12 vuotta vanhempi, on hänelle varattava tilaisuus antaa suostumuksensa adoptioon. 

Adoptioneuvonta ei lopu adoption vahvistamiseen, vaan neuvontaa, apua ja tukea annetaan myös sen jälkeen. 

Adoptoitaessa täysi-ikäistä, ei adoptioneuvonta ole täysin välttämätöntä tai ainakin prosessi on huomattavasti lievempi, kuin jos adoptoitava olisi alaikäinen. 

Lakipuhelin auttaa adoptioon liittyvissä kysymyksissä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]