Minilex - Lakipuhelin

Perheen sisäinen adoptio ja yksinhuoltajuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perheen sisäisellä adoptiolla tarkoitetaan adoptiota, jossa avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen toinen osapuoli adoptoi puolisonsa tai parisuhdekumppaninsa biologisen lapsen. Tällöin lapsen sosiaalisesta vanhemmasta tulee adoption myötä lapsen oikeudellinen vanhempi. Oikeudellinen vanhemmuus katkeaa vain toiseen lapsen biologiseen vanhempaan.

Yksinhuoltajuudessa toinen vanhempi saa päättää lapsen asioista yksin. Vaikka toinen vanhemmista olisi yksinhuoltaja, se ei tarkoita, etteikö toinenkin vanhemmista olisi silti edelleen lapsen oikeudellinen vanhempi. Molemmilla on siis erilaisia vanhemmuuteen kuuluvia oikeuksia ja velvollisuuksia. Jos yksinhuoltajan uusi kumppani haluaa adoptoida puolisonsa tai parisuhdekumppaninsa lapsen, siihen tarvitaan pääsääntöisesti molempien vanhempien suostumus. Poikkeus tähän voisi olla tilanne, jossa lapsen etu puoltaa voimakkaasti adoptiota esimerkiksi sen takia, ettei toinen vanhemmista pidä lapseen mitään yhteyttä.

Perheen sisäinen adoptio voidaan vahvistaa, jos hakija on täyttänyt 18 vuotta ja adoptoitava lapsi on hakijan puolison tai parisuhdekumppanin lapsi. Adoptionhakijan ja lapsen välille on täytynyt muodostua vakiintunut lapsen ja vanhemman väliseen suhteeseen verrattava suhde tai adoption on muutoin oltava lapsen edun mukainen, jotta adoptio olisi mahdollinen. Normaalisti adoptiossa lapsen ja adoptionhakijan ikäeron tulee olla vähintään 18 vuotta ja enintään 45 vuotta, mutta perheen sisäisessä adoptiossa ikäero voi olla suurempi tai pienempi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]