Minilex - Lakipuhelin

Adoptiolapsi ja adoption hakijoiden avioero

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Adoptio-oikeuden yhtenä lähtökohtana on, että aviopari voi adoptoida vain yhdessä. Adoptioprosessi voi monimutkaistua tilanteessa, jossa adoption hakijana olevat aviopuolisot eroavat ennen kuin lapsi on sijoitettu heidän luokseen. Avioeron tullessa vireille vasta adoption vahvistamisen jälkeen, ei tilanteeseen sovelleta mitään erityisiä adoptiolasta koskevia säännöksiä. Adoptiovanhemmat voivat sopia aikaisemmin adoptoimansa lapsen huollosta ja tapaamisoikeutta normaalisti keskenään tai vaatia asiassa tuomioistuimen ratkaisua.

Adoptiovanhempien parisuhde voi vaikuttaa adoptiopäätökseen jo asian selvittelyvaiheessa. Lapsella on oikeus hyvään hoitoon ja kasvatukseen, joten viitteet hakijoiden välisestä tulehtuneesta suhteesta voivat olla sellaisenaan este adoption onnistumiselle. Jos adoptioprosessi on kuitenkin edennyt jo pitkälle, on adoptiovanhempien vireille tullut avioero todennäköisesti este adoption loppuunsaattamiselle. Tämä johtuu muun muassa siitä periaatteesta, että sosiaalityöntekijöiden on mahdollisuuksien mukaan sijoitettava lapsi adoptiotarkoituksessa kahden vanhemman perheeseen. Lapsen edun mukaista ei todennäköisesti ole tämän sijoittaminen keskelle juuri rikkoutunutta parisuhdetta.

Adoptionhakijoilla, riittävän varttuneella lapsella ja eräillä muilla asian osapuolilla on aina oikeus hakea muutosta adoption vahvistamatta jättämispäätökseen. Eron vaikutukset adoptioprosessiin ovat yksilöllisiä, joten lakimiehen puoleen kannattaa kääntyä epävarmassa tilanteessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]