- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Aikuisen adoptio eroaa huomattavasti alaikäisen adoptiosta. Koska adoptiossa on aina huomioitava lapsen etu, on aikuisen adoptiossa adoptoitavalla paljon paremmat edellytykset itse tehdä päätökset siitä, mikä on hänelle parasta, kuin jos adoptoitaisiin pieni lapsi. Aikuisen adoptiosta on yksi tiukka sääntö. Adoptio on mahdollista vain, jos adoptoitava on alaikäisenä ollut adoptiota hakevan hoidettavana ja kasvatettavana tai jos hänen ja hakijan välille on adoptoitavan ollessa alaikäinen muutoin muodostunut sellainen suhde, joka on verrattavissa lapsen ja vanhemman väliseen suhteeseen. Heidän suhteensa luonteelta edellytetään siis tietynlaista henkistä yhteyttä, joka lapsi-vanhempi suhteilla yleensä on. Tällä pyritään estämään vääränlaiset motiivit adoptiolle, kuten perintöveron kiertäminen. Samanlaista vaatimusta ei ole alaikäistä adoptoitaessa, tosin lapsen etu on aina ensisijainen huomioitava asia.
Koska täysi-ikäinen henkilö kykenee ajamaan omia etujaan, on katsottu, että adoptioneuvonta ei ole tarpeen aikuisadoptiossa. Ala-ikäisen adoptiossa tämä on pakollista.
Adoptio aikuisena on Suomessa melko yleistä. Monesti lapsi on ollut lapsuutensa sijoitettuna sijaisvanhempiensa luona ja heidän välilleen on syntynyt lapseen ja vanhempaan verrattavissa oleva suhde. Adoptiota on kuitenkin haluttu lykätä lapsen täysi-ikäiseksi tuloon asti, jotta sijaisvanhemmat eivät menettäisi korkeita korvauksia ottolapsen huolehtimisesta. Jos sijaisvanhemmat adoptoisivat lapsen, menettäisivät he kaikki nämä tuet.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.