Minilex - Lakipuhelin

Yksinäisen miehen adoptio-oikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Adoptiossa lapsi siirretään biologisilta vanhemmiltaan adoptiovanhemmille. Adoptiovanhemmista tulee adoption myötä lapsen oikeudelliset vanhemmat. Adoptiolaki sisältää säännöt siitä, kenellä on oikeus adoptoida ja miten adoptioprosessi etenee. Adoptoida voivat tietynikäiset avioparit tai yksittäiset henkilöt. Muut kuin avioparit eivät voi adoptoida yhdessä. Laki ei kuitenkaan sisällä mitään edellytyksiä adoptoivan henkilön sukupuolelle. Yksinäinen mies voi siis adoptoida lapsen.

Kansainvälisissä adoptioissa kohdemaalla saattaa kuitenkin olla Suomen säännöistä eriäviä sääntöjä, eikä kohdemaa välttämättä hyväksy yksinäisen miehen adoptio-oikeutta. Tällöin yksinäinen mies ei voi adoptoida lasta kyseisestä kohdemaasta. Lisäksi monet maat saattavat priorisoida erilaisia hakijoita, esim. hedelmättömiä aviopareja, jolloin yksinäisen miehen adoptioprosessi voi olla pidempi ja mutkikkaampi.

Miehen tulee täyttää Suomen lakiin kuuluvat ikää koskevat ehdot. Adoptionhakijan tulee olla vähintään 25-vuotias ja enintään 50-vuotias. Täten adoptioneuvonta tulisi aloittaa viimeistään 49-vuotiaana. Adoptiossa tulee muistaa, että adoptionhakijan soveltuvuutta arvioidaan kokonaisuutena, kunhan hän täyttää lain vähimmäisehdot. Yksinäisen miehen tilanteessa painoarvoa annetaan siis hänen siviilisäätynsä ja sukupuolensa lisäksi myös muille hänen henkilökohtaisille ominaisuuksilleen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]