- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Adoption vahvistaminen perustaa adoptoitavan lapsen ja adoptiovanhempien välille oikeudellisen suhteen, joka adoption vahvistamisessa katkeaa lapsen ja hänen biologisten vanhempiensa väliltä. Adoption vahvistaminen tapahtuu tuomioistuimen päätöksellä ja se tulee vireille käräjäoikeudessa adoptionhakijan kirjallisella hakemuksella. Jos aviopuolisot adoptoivat lapsen yhdessä, tulee heidän yhdessä myös hakea adoption vahvistamista. Adoption vahvistamisen on ensisijassa oltava lapsen edun mukaista.
Adoption vahvistaminen tapahtuu lähtökohtaisesti siinä käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirin alueella adoptionhakijalla on kotipaikka taikka vakituinen asuinpaikka. Adoptionhakijan tulee liittää hakemukseen, jonka adoptionhakija toimittaa käräjäoikeuteen, tarpeelliset selvitykset siitä, että adoption vahvistamiseen on lainmukaiset edellytykset. Tällainen selvitys muiden ohella on esimerkiksi adoptiolupa, jos sitä tapauksessa tarvitaan. Tuomioistuimen on omasta aloitteestaan määrättävä hankittavaksi tarvittavat selvitykset adoption vahvistamiseksi.
Adoption vahvistaminen edellyttää tuomioistuimelta tilaisuuden varaamista asianosaisten kuulemiselle, jos kuulemista ei ole pidettävä ilmeisen tarpeettomana. Adoption vahvistamista koskevat asiat on käsiteltävä kaikissa oikeusasteissa kiireellisinä. Tuomioistuimen päätökseen voi hakea muutosta. Muutosta voivat hakea adoptionhakija, lapsi, lapsen aikaisempi vanhempi ja huoltaja sekä edunvalvoja.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.