Olen saanut huumausaineiden käyttörikoksen sekä huumausainerikoksen huumausaineen myymisestä. Minulla on yksi lapsi, jonka myötä asia meni myös perheneuvojalle/lastenvalvojalle tiedoksi ja heille toimitettiin asiakirjat tapahtuneesta. Tämä on tietysti kerrottu myös lapsen toiselle huoltajalle, ex-avovaimolle. Ex-puolisoni on tämän jälkeen kertonyt sukulaisilleni mistä minua syytetään ja keksinyt samalla mukaan asianhaaroja, jotka pahentavat tilannetta, mm. hänen mukaansa olen kasvattanut kannabista kotonani, joka ei pidä paikkaansa eikä tule ilmi mistään poliisin asiakirjoista, vaan tässä tarinassa on valitettavasti käytetty värikynää. Kysymys kuuluukin, onko hänellä laillinen oikeus kertoa minuun liittyvistä henk.kohtaisista tuomioista eteenpäin vai tuleeko tässä laki vastaan?

1 vastaus


756 vastausta

Hei,

Toisen tuomiosta kertominen ei lähtökohtaisesti ole rikos. Valheellisen tiedon levittäminen voi kuitenkin tulla arvioitavaksi kunnianloukkauksena. Kunnianloukkauksesta tuomitaan henkilö, joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa taikka muulla tavoin halventaa toista. Ex-avovaimosi toimintaa voitaisiin pitää kunnianloukkauksena, sillä esitetty valheellinen tieto (kannabiksen kasvattaminen kotona), voi aiheuttaa vahinkoa tai kärsimystä entiselle avopuolisolle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

Tilanteessa myös yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisen tuomitsen kriteerit voisivat täyttyä. Yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä tuomitaan henkilö, joka oikeudettomasti joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville esittää toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]