Hei,
Kuinka kauan huumausainerikokset näkyvät rikostaustaotteella, joka koskee viisumia tai oleskelulupaa? Näkyvätkö rikokset ikuisesti vai poistuvatko nämä joskus otteelta? Jos rikokset poistuvat niin luovuttavatko suomen viranomaiset kyseisiä tietoja siitä huolimatta esimerkiksi kaksoiskansalaisuutta hakiessa?

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Rikostaustaotteella tarkoitetaan rikosrekisteriotetta, joka on tarkoitettu esitettäväksi työnantajalle, viranomaiselle, oppilaitokselle tai vapaaehtoistoiminnan järjestäjälle Suomessa, kun henkilö ryhtyy toimimaan alaikäisten kanssa. Viisumia varten tarvitaan tavallinen rikosrekisteriote.

Huumausainerikoksesta, josta henkilö on tuomittu ehdolliseen vankeuteen, sen ohessa tuomittuun sakkoon, yhdyskuntapalvelukseen tai valvontaan, nuorisorangaistukseen, sen sijasta tuomittuun sakkoon, viraltapanoon tai yhteisösakkoon tieto poistuu rikosrekisteristä viiden vuoden kuluttua tuomion antamispäivästä. Sen sijaan ehdottomasta, enintään kahden vuoden vankeusrangaistuksesta, valvontarangaistuksesta ja yhdyskuntapalvelusta tieto poistuu kymmenen vuoden kuluttua. Ehdottomasta, yli kahden ja enintään viiden vuoden vankeusrangaistuksesta tieto poistuu rekisteristä kahdenkymmenen vuoden kuluttua.

Kun rikokset ovat poistuneet rikosrekisteristä, niitä ei enää ole, eikä niitä voida siksi luovuttaa eteenpäin.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]