Kumppani kertoi minulle vasta seksin jälkeen kantavansa herpes virusta. Jos sain tartunnan, voinko nostaa häntä kohtaan rikossyytteen?

2 vastausta


756 vastausta

Hei,

Rikoslain mukaan pahoinpitelystä tuomitaan se, joka tekee toiselle ruumiillista väkivaltaa taikka tällaista väkivaltaa käyttämättä vahingoittaa toisen terveyttä, aiheuttaa toiselle kipua tai saattaa toisen tiedottomaan tai muuhun vastaavaan tilaan. Pahoinpitelyksi katsotaan siten myös sukupuoliherpeksen tahallinen tartuttaminen toiselle, sillä se vahingoittaa toisen terveyttä. Pahoinpitelystä tuomitseminen edellyttää tekijältä tahallisuutta, jota tilanteessasi osoittaa se, ettei kumppanisi kertonut tartunnastaan etukäteen. Pahoinpitelyn yritystä, eli tässä tapauksessa taudin tartuttamisen yritystä, ei ole rikoslaissa säädetty rangaistavaksi, joten sukupuoliherpeksen on tullut tarttua, jotta kumppaniasi voitaisiin syyttää pahoinpitelystä. Mikäli olet saanut tartunnan, voit tehdä poliisille rikosilmoituksen pahoinpitelystä.

756 vastausta

Hei,

Lisäyksenä edelliseen, myös pahoinpitelyn yritys on rangaistavaa, joten vaikka et olisi saanut tartuntaa, voit silti tehdä henkilöstä rikosilmoituksen.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]