Hei, kun henkilö A on tehnyt rikosilmoituksen poliisille identiteettivarkaudesta verkkokaupoihin,ja kun hän saa tietää ketä mahdollisesti epäillään , niin haluaakin perua rikosilmoituksen esitutkintavaiheessa. Koska mahdollinen epäilty onkin hänelle läheinen,niin onko mahdollista niin tehdä? Esim sopia ja sovitella ilman ,että esitutkinta menee syyttäjälle harkintaan?
Entäpä kun henkilö A on perunut rikosilmoituksen,niin voiko esim verkkokauppa, joka vaatii saataviaan niin jatkaa esitutkintaa ilman, että henkilö A on mukana? (kyseessä kuitenkin A:n identtiteetti joka on viety). Eikö niin että henkilö A:n oltava mukana tutkinassa,ettei hän itse joudu korvaamaan verkkokaupalle mahdollisia korvauksia. Vai miten tämmöinen asia menee?

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Identiteettivarkaus on asianomistajarikos. Tämä tarkoittaa sitä, että syyttäjä ei voi nostaa asiassa syytettä ilman asianomistajan syyttämispyyntöä.

Rikosilmoitus voidaan perua ottamalla yhteyttä tutkintaa suorittavaan poliisin yksikköön. Rikosilmoituksen voi perua ainoastaan niissä tapauksissa, joissa kyseessä on asianomistajarikos eli rikos, jota voidaan tutkia vain jos asianomistaja eli esimerkiksi rikoksen uhri sitä vaatii.

Koska kyseessä on asianomistajarikos, henkilö A voi perua rikosilmoituksen, jolloin rikoksen tutkinta lopetetaan.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]