Minilex - Lakipuhelin

Ositussopimuksen vaikuttaminen ositukseen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ositussopimuksen vaikutukset konkretisoituvat eron jälkeen toimitettavassa osituksessa. Osituksessa puolisot voivat jakaa omaisuutensa ositussopimuksessa sovitun mukaisesti. Tämä ei ole kuitenkaan pakollista, vaan puolisot voivat vapaasti poiketa sopimuksesta sopimusvapautensa puitteissa ja jakaa omaisuutensa aikaisemmin sovitusta poiketen. Jos jompikumpi puolisoista haluaa omaisuuden jakautuvan sopimuksessa sovitun tavoin, niin tällöin hän voi kuitenkin vedota sopimukseen. Luonnollisesti myös muut kuin omaisuutta koskevat määräykset tulevat sovellettaviksi puolisoiden niin halutessa. Myös ositussopimusta voidaan vaatia soviteltavaksi. Vaikka osapuolet olisivat tehneet ositusopimuksen, osapuolten välillä on kuitenkin toimitettava ositus, koska ositussopimus ei sellaisenaan korvaa ositusta. Itse ositusta koskevassa asiakirjassa voidaan kuitenkin todeta, että omaisuus jaetaan ositussopimuksen mukaisesti. Ositus voi tulla siis toimitetuksi ositussopimuksen vaikutusten toteamisella.

Sopimusosituksessa osapuolten tulee päivätä ja allekirjoittaa ositusta koskeva asiakirja. Lisäksi sopimuksessa tulee olla todistajina kaksi esteetöntä henkilöä, jotka allekirjoituksillaan todistavat osapuolten allekirjoitusten asianmukaisuuden. Pesänjakajan toimittaessa osituksen hänen on tehtävä ositusta koskeva asiakirja ja allekirjoitettava se. Todistajia ei tällöin tarvita.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]