Minilex - Lakipuhelin

Yksityisten välinen käytetyn auton kauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityisten välisestä autokaupasta säädetään kuluttajansuojalailla. Käytetyn auton kaupassa on syytä pitää mielessä se tosiasia, että kyseessä on käytetty ei uudenveroinen tavara. Kaupan kohteena olevan auton on kuitenkin oltava laadultaan ja muilta ominaisuuksiltaan sellainen kuin osapuolten välillä on sovittu.

Jos auto ei sovellu siihen tarkoitukseen, johon sitä yleensä käytetään, katsotaan auto virheelliseksi. Virheellisenä pidetään myös sellaista autoa, joka ei vastaa tietoja, jotka myyjä on ennen kaupantekoa antanut. Virheellisen auton tilanteissa ostajalla on mahdollisuus vaatia muun muassa hinnanalennusta tai kaupan purkua. Ostaja voi ehdottaa myös auton korjauttamista myyjän kustannuksella.

Kaupan purku tulee kyseeseen vain, jos virhe on niin olennainen, ettei esimerkiksi hinnanalennus voisi tulla kyseeseen.

Ostajan velvollisuutena on näyttää olemassa oleva virhe toteen, eli se miten auto poikkeaa sovitusta. Myyjän virhevastuu on voimassa kuusi kuukautta myyntihetkestä lukien. Virhevastuun ulkopuolelle rajataan kuitenkin tilanteet, joissa auto on mennyt rikki epätavallisen lyhyen käyttöajan jälkeen siksi, että auto on esimerkiksi altistettu suuremmalle rasitukselle kuin mitä autolta voidaan yleisesti edellyttää. 

Yksityisten välisen autokaupan ja virhvastuun jakautumisen tilanteissa suositellaan olemaan yhteydessä lakimieheen kaupan pätevyyden sekä vastuunjakautumisen varmistamiseksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa