Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajankauppa ja kaupan purku

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajankaupassa on kyse elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisestä kaupasta. Kuluttajankaupassa elinkeinonharjoittaja toimii myyjänä ja kuluttaja ostajana. Kuluttajankaupassa kaupan purku voi tulla kyseeseen silloin, kun myyjän viivästyksen perusteella ostaja haluaa purkaa kaupan. Myyjä voi puolestaan purkaa kaupan muun muassa sellaisessa tilanteessa, jossa ostaja on viivästynyt kauppahinnan maksamisessa ja sopimusrikkomusta voidaan pitää olennaisena. Ostajalla on mahdollisuus purkaa kauppa myyjän viivästyksen vuoksi tilanteessa, jossa hän on asettanut myyjälle kohtuullisena pidettävän lisäajan, eikä myyjä ole siitä huolimatta luovuttanut tavaraa ostajalle lisäajan kuluessa. Ostajalla on oikeus kaupan purkamiseen asettamansa lisäajan aikana vain silloin, kun myyjä kieltäytyy tavaran toimittamisesta ostajan asettaman lisäajan kuluessa. Joissakin tilanteissa ostajalla voi olla oikeus kaupan purkamiseen ilman lisäajan asettamistakin. Tällainen tilanne voi tulla kyseeseen silloin, kun myyjä on kieltäytynyt tavaran toimittamisesta, luovutusta sovittuna toimitusaikana on pidettävä olennaisena sopimuksen tekemiseen liittyvien olosuhteiden perusteella tai ostaja on ilmoittanut ennen sopimuksen tekoajankohtaa myyjälle, että luovutus jonkin tietyn ajan kuluessa tai tiettynä ajankohtana on hänelle olennainen. Kun sopimus on purettu, myyjän tulee palauttaa ostajalle viipymättä kaikki se, mitä hänelle on sopimuksen perusteella suoritettu.

Myyjä voi puolestaan purkaa kaupan tilanteessa, jossa ostaja on viivästynyt kauppahinnan maksamisesta ja sopimusrikkomusta voidaan pitää olennaisena. Myyjä voi purkaa kaupan silloinkin, kun hän on asettanut kauppahinnan maksamista varten lisäajan, jota ei voida pitää kohtuuttoman lyhyenä, mutta ostaja ei myyjän asettamasta lisäajasta huolimatta ole maksanut maksua lisäajan aikana. Jos myyjä on ehtinyt asettaa lisäajan, hän ei voi purkaa kauppaa muutoin kuin vain ostajan ilmoittaessa, että hän ei aio suorittaa maksua asetetun lisäajan aikana. Tavaran ollessa jo ostajan hallinnassa myyjällä on oikeus purkaa kauppa vain siinä tapauksessa, että hän on pidättänyt itsellään oikeuden tavaraan tai silloin, kun ostaja torjuu tavaran. Viivästyneen maksun suorittamisen jälkeen myyjällä ei ole mahdollisuutta kaupan purkamiseen ostajan maksuviivästyksen perusteella. Kuluttajankaupan purku voi tulla kyseeseen siis jossakin em. tilanteessa. Kuluttajankaupasta ja kaupan purkamisesta kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]