Minilex - Lakipuhelin

Sopimussakko - sopimusrikkomus ja sakko

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sopimuksen osapuolen rikkoessa sopimuksessa säädettyä velvollisuuttaan on kyseessä sopimusrikkomus. Rikkomuksen seuraamuksista voidaan määrätä sopimuksen tyypistä riippuen laissa tai itse sopimuksessa. Sakko eli sopimussakko on yksi mahdollinen sopimusrikkomuksen seuraamus.

Sopimuksiin sovellettava laki riippuu sopimuksen tyypistä. Vaikka sopimuksen edellytyksistä sekä ehdoista voidaan säätää laissa, on sopimuksissa itsessään lähtökohtaisesti lueteltava tarvittavat ehdot sopimukselle sekä menettelylle sopimusrikkomustilanteissa. Sopimuksen osapuolet sitoutuvat sopimuksessa velvollisuuksiin ja saavat samalla oikeuksia. Kun osapuoli jättää jotakin velvollisuuttaan noudattamatta, syntyy sopimusrikkomus. Mahdollisista seuraamuksista sopimusrikkomustilanteissa voidaan päättää itse sopimuksessa, mutta joissain tilanteissa myös laki tarjoaa suojaa sopimuksen osapuolille. Sakko on yksi mahdollinen seuraamus sopimusrikkomuksesta. Tällöin sopimusta rikkonut osapuoli velvoitetaan maksamaan sopimussakon toiselle osapuolelle.

Jos sinulle ilmenee kysyttävää sopimusrikkomuksen seuraamuksista, kuten sopimussakosta, voit ottaa yhteyttä lakimieheemme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa