Minilex - Lakipuhelin

Kauppalain mukaisen kauppasopimuksen sopimusrikkomus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Myyjän ja ostajan välisissä kauppasopimuksissa osapuolille muodostuu velvollisuuksia. Näitä velvollisuuksia rikottaessa on kysymys sopimusrikkomuksista.

Kauppasopimukset ovat myyjän ja ostajan välillä tehtyjä sopimuksia irtaimen omaisuuden kaupasta. Näitä nimenomaisia sopimuksia säätelee kauppalaki. Kauppalakia ei kuitenkaan sovelleta sopimuksiin, joista säädetään kuluttajansuojalaissa tai kansainvälistä kauppaa koskevissa laeissa taikka joista on erikseen sovittu sopimuksessa tai muussa käytännössä. Sopimuksen mukaan osapuolilla on velvollisuuksia ja oikeuksia. Esimerkiksi myyjän velvollisuutena on usein toimittaa tavara sellaisena kuin sopimuksessa on sovittu. Ostajan velvollisuutena puolestaan on maksaa kauppahinta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Sopimusrikkomus on kyseessä silloin, kun toinen sopimuksen osapuolista rikkoo sopimuksessa määriteltyä velvollisuuttaan. Myyjä voi esimerkiksi olla luovuttamatta tavaraa tai luovuttaa sen viivästyneenä, kun taas ostaja voi olla maksamatta kauppahintaa tuotteesta saatuaan sen haltuunsa. Kun toinen osapuolista tekee sopimusrikkomuksen, on tällä usein velvollisuus korjata asia.

Jos haluat lisätietoja kauppasopimuksen sopimusrikkomuksista tai niiden mahdollisista seuraamuksista, voit ottaa yhteyttä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa