Minilex - Lakipuhelin

Kauppatilanteet - sopimusrikkomukseen sovellettava laki

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sopimus on vähintään kahden osapuolen välillä tehty yhteisymmärrys, jossa päätetään tietyistä velvoitteista. Sopimusrikkomuksesta taas on kysymys, kun sopimuksen osapuoli ei noudata sopimusta tietyiltä osin. Sopimukseen sekä sopimusrikkomukseen sovellettava laki riippuu siitä, mitä sopimuksessa käsitellään ja minkälaisia velvoitteita siinä luodaan.

Sopimus tehdään vähintään kahden osapuolen välillä ja siinä voidaan päättää lukuisista erilaisista asioista. Sopimukseen sovellettava laki riippuu sopimuksen tyypistä. Esimerkkejä erilaisista sopimuksista ovat avioehtosopimus, työehtosopimus, osakeyhtiön yhtiöjärjestys tai irtaimen kauppa. Näihin erilaisiin sopimuksiin sovelletaan eri lakeja. Avioliittolaki esimerkiksi sääntelee avioehtosopimuksista, kun taas työsopimuslaki sääntelee työsopimuksista sekä niiden vaatimuksista. Kauppalaki taas sääntelee irtaimen kaupan sopimuksista kahden yhtä vahvan osapuolen välillä. Sen sijaan kuluttajansuojalaki sääntelee elinkeinoharjoittajan ja kuluttajan välisistä sopimuksista.

Kun sopimuksen osapuoli tekee rikkomuksen eli jättää noudattamatta sopimusta jollain tavalla, on usein sopimuksen toisella osapuolella oikeus saada siitä jonkinlainen hyvitys tai korvaus. Sopimusrikkomukseen sovellettava laki valitaan edellä mainitusti tilanteen mukaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa