Minilex - Lakipuhelin

Kauppatilanteet - sopimusrikkomukseen sovellettava laki

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sopimus on vähintään kahden osapuolen välillä tehty yhteisymmärrys, jossa päätetään tietyistä velvoitteista. Sopimusrikkomuksesta taas on kysymys, kun sopimuksen osapuoli ei noudata sopimusta tietyiltä osin. Sopimukseen sekä sopimusrikkomukseen sovellettava laki riippuu siitä, mitä sopimuksessa käsitellään ja minkälaisia velvoitteita siinä luodaan.

Sopimus tehdään vähintään kahden osapuolen välillä ja siinä voidaan päättää lukuisista erilaisista asioista. Sopimukseen sovellettava laki riippuu sopimuksen tyypistä. Esimerkkejä erilaisista sopimuksista ovat avioehtosopimus, työehtosopimus, osakeyhtiön yhtiöjärjestys tai irtaimen kauppa. Näihin erilaisiin sopimuksiin sovelletaan eri lakeja. Avioliittolaki esimerkiksi sääntelee avioehtosopimuksista, kun taas työsopimuslaki sääntelee työsopimuksista sekä niiden vaatimuksista. Kauppalaki taas sääntelee irtaimen kaupan sopimuksista kahden yhtä vahvan osapuolen välillä. Sen sijaan kuluttajansuojalaki sääntelee elinkeinoharjoittajan ja kuluttajan välisistä sopimuksista.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Kun sopimuksen osapuoli tekee rikkomuksen eli jättää noudattamatta sopimusta jollain tavalla, on usein sopimuksen toisella osapuolella oikeus saada siitä jonkinlainen hyvitys tai korvaus. Sopimusrikkomukseen sovellettava laki valitaan edellä mainitusti tilanteen mukaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa