Minilex - Lakipuhelin

Tahallinen sopimusrikkomus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Sopimusosapuolen toteuttama tahallinen sopimusrikkomus aiheuttaa seurauksia eniten sopimuksessa noudatettavien vastuuvapauslausekkeiden sisältöön. Vastuuvapauslausekkeet eivät sido osapuolia, mikäli toinen sopimusosapuoli toteuttaa tahallisen sopimusrikkomuksen. Tällöin siis sopimusrikkomuksen toteuttanut osapuoli joutuu vastuuseen sovitusta vastuuvapaudesta huolimatta. Näyttötaakka tahallisesta sopimusrikkomuksesta on sillä, joka vetoaa tällaisen sopimusrikkomuksen olemassaoloon.

Vastuuvapauslausekkeiden pätemättömyys on poikkeus, jota sovelletaan vain vakavien sopimusrikkomusten yhteydessä. Yleensä tällaiset sopimusrikkomukset ovat tahallisesti toteutettuja tai huolimattomuudella aiheutettuja, jotta vastuuvapauden lakkaaminen tulee kyseeseen.  Tahallinen sopimusrikkomus voi ilmetä muun muassa välttämättömien turvatoimien laiminlyömisenä, selkeänä piittaamattomuutena sopimusta kohtaan tai rikoksen toteuttamisena.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Sopimusrikkomustapaukset ja niiden seuraukset arvioidaan usein tapauskohtaisesti. Tämä johtuu siitä, että sopimukset itsessään kuten myös se ympäristö, jossa sopimuksia arvioidaan, on hyvinkin erilainen eri sopimusten kohdalla. Mikäli tahallisen sopimusrikkomuksen arviointi ja seuraukset herättävät kysymyksiä, kannattaa ne varmistaa lakipuhelimestamme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa